8. Chilli rychle zastaví infarkt

05.02.2011 19:55

Keith M. Henry, N.D.

Věděli jste, že je možné skutečně zastavit průběh infarktu s pomocí prostého a přitom překvapivě účinného koření Chilli (též kayenská paprička neboli capsicum annuum)? Je to skutečně tak. Chilli opravdu dokáže zastavit nástup infarktu už za pouhých 60 vteřin!

Jak použít chilli k rychlému zastavení infarktu

Proslulí léčitelé, jako jsou Dr. John Christopher, N.D. nebo Dr. Richard Schulze, N.D., pějí na chilli samou chválu. První z nich o něm dokonce prohlašoval toto: „Za 35 let mé praxe práce s lidmi a při svém vyučování jsem neztratil ani jediného pacienta s infarktem, který v době mého příchodu ještě dýchal. V tom případě jsem vždy naordinoval šálek „chilli čaje“ (lžička chilli zalitá horkou vodou) a během několika minut byli takoví pacienti schopni vstát a pohybovat se.“

Přitom je potřeba zdůraznit, že tito lidé a mnoho jim podobných léčitelů popisovali svou osobní zkušenost a nešlo o žádné spekulace, co se týká této účinné rostliny.

Jak se tedy má používat koření chilli podle těch, kteří s ním mají vlastní zkušenosti?

Prvním předpokladem je účinnost koření – za minimální bývá považován obsah 90 000 H.U. (heat units). Při této vydatnosti a v případech, kdy je postižený člověk stále při vědomí, se doporučuje rozmíchat 1 čajovou lžičku prášku chilli ve sklenici s horkou vodou (což bývá označováno také jako "cayenne tea" - kayenský čaj) a pak ji podat postiženému k vypití.

V případech, kdy postižený ztratil vědomí, bývá doporučováno použít chilli tinkturu nebo extrakt – opět nejméně 90 000 H.U. a aplikovat je pod jazyk. Jak poznamenal Dr. Christopher, za 35 let jeho praxe mu takto nezemřel žádný člověk s infarktem, který ještě dýchal při jeho příchodu. Tento úspěch přičítá právě obezřetnému použití chilli.

Další způsoby použití chilli

Jedním z nejefektivnějších způsobů použití chilli je v podobě katalyzátoru v kombinaci s dalšími bylinnými přípravky. Základním pravidlem přitom je, že jej lze využít jako přídavek u téměř všech bylinných kombinací s výjimkou těch, které mají působit na nervy. Díky svému stimulujícímu účinku na tělo urychluje chilli cirkulaci a tím vyvolává zlepšení trávení a vstřebávání. Takto dokáže zlepšovat nebo navyšovat účinnost prakticky jakéhokoli bylinného přípravku.
Za tímto účelem se často používá v prostředcích na artritidu, na ženské potíže, infekce, srdeční problémy a potíže s krevním oběhem, u projímadel, diuretik (tj.močopudné přípravky), u vředů nebo problémů se štítnou žlázou atd.

Chilli z pohledu výživových hodnot

V chilli bývá obsaženo nejméně 25 různých nutrientů! Obsahuje minerály jako je zinek, selen, vápník či hořčík. Také jsou v něm vitamíny A a C. Navíc v něm jsou jak „syrová vláknina“ tak i „dietová vláknina“ a karbohydráty. Chilli určitě může být označováno za boží „nitro-glycerin“, pokud jde o infarkty a je tedy nemoudré opouštět domov bez něj.


 


Zdroje:
Nutritional Herbology, Mark Pedersen; Revised and Expanded Edition;1998
http://www.naturalnews.com/026869_cayenne_pepper_health.html
The Complete Writings Of Dr. John Christopher, N.D., M.H. C.D. Rom


 

(Přeloženo z http://www.naturalnews.com/030566_cayenne_pepper_heart_attack.html)